Verschillende dierenklinieken verwijzen door naar de hondengedragspraktijk

Wat draagt de eventuele samenwerking met een dierenarts bij aan de gedragstherapie voor uw hond?  Door samenwerking met een dierenartsen kan uw hond, wanneer nodig op diverse niveaus worden ondersteund. In enkele gevallen kan bijvoorbeeld van belang zijn om eerst lichamelijke problemen uit te sluiten, of in heel specifieke gevallen kan er gewerkt worden met gedragsmedicatie. In deze gevallen, zal ik met uw toestemming nauw contact houden met uw eigen dierenarts om de gedragstherapie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.  De onderstaande dierenartsenpraktijken verwijzen door naar de hondengedragspraktijk Lize Lancée


Dierenkliniek Petcomfort
Zwarte Woud 230
3524 SL Utrecht

Pet Wellness Center
Amsterdamseweg 206
6814 GL Arnhem

Dierenartsenpraktijk Kanaleneiland
Livingstonelaan 225
3526 HE Utrecht

Dierendokters Utrecht
Rauwenhofflaan 232
3571 HP Utrecht

Dierenkliniek Schuytgraaf
Het Lemoen 89
6846 KD Arnhem

Dierenkliniek Velp
Boulevard 1
6881 HN Velp

Eigenaren aan het woord

“Mijn 2,5-jarige Golden Retriever Cara was een hardnekkige “wegloper” waarvoor ik op zoek was naar een hondengedragsdeskundige die mij zou kunnen helpen met haar gewoonte om de benen te nemen zodra ze onaangelijnd was. 
Zonder lijn ging Cara helemaal haar eigen gang, luisterde meestal niet als ik haar riep en hield mij ook helemaal niet in de gaten. Ik raakte haar dan ook regelmatig kwijt, wat soms voor gevaarlijke (verkeers-)situaties zorgde. Op steeds meer plaatsen durfde ik haar niet meer los te laten.

Ik heb eerst maandenlang zelf geprobeerd om haar te trainen, maar niets had echt langdurig effect.
Omdat ik het heel belangrijk vind dat Cara dagelijks een poosje onaangelijnd kan rennen en spelen, besloot ik uiteindelijk een deskundige in te schakelen.

Na het eerste e-mailcontact met Lize kon er al heel snel een afspraak worden gemaakt.
Lize is slechts één keer bij mij thuis gekomen om de situatie te bekijken en heeft me, na een korte wandeling met mijn loslopende “ik-ga-gewoon-mijn-eigen-gang” Cara, hele concrete en praktische tips gegeven.
Anderhalve dag later kreeg ik via de mail een trainingsschema met een samenvatting van de technieken die we tijdens haar bezoek besproken hebben.

Lize’s tips en technieken werken supergoed!!! Ik ben nu bijna 2 maanden bezig met de training en Cara luistert inmiddels in 95% van de situaties perfect! Zelfs in het bos of op de hei.
Gedurende deze 2 maanden heb ik met regelmaat via de mail contact gehad met Lize over de voortgang van de training. Ik vond het erg prettig dat er zo de mogelijkheid was om nog vragen te stellen of wat “fine-tuning” in de techniek te bespreken.
Kortom… ik heb maar van één ding spijt, en dat is dat ik niet eerder de hulp van een professionele trainer heb ingeroepen.
Lize is deskundig en prettig in de omgang met hond én baas. En voor veel mensen ook niet onbelangrijk: haar tarieven zijn bijzonder schappelijk.
Dank je wel, Lize! Je hebt er een tevreden klant bij! ☺”
Petra Vermeeren -Nijmegen

Wij hebben Lize gevraagd om ons te helpen met de socialisatie en training van onze Jack Russel Snoop. Omdat wij niet eerder honden hebben gehad en Jack Russels nogal eigenzinnig zijn, wilden wij de basis voor haar opvoeding goed leggen. Lize heeft een uitvoerige intake gedaan waarbij onze thuissituatie centraal stond. Daar heeft ze haar advies op aangepast. Juist door die specifieke en gerichte aanpak konden we snel toewerken naar gerichte oefeningen en konden we effectief werken aan de relatie met de hond. De rust die Lize uitstraalt, het geduld wat ze heeft en het plezier in de training, was voor ons zeer prettig. Ook bij tussentijdse vragen was Lize altijd bereikbaar voor advies en hulp. Als je een pup hebt of een hond met gedragsproblemen, kan ik Lize dan ook zeer warm aanbevelen”

-Loek van Doorn, Utrecht

“Lana is een hond die wij uit Spanje hebben meegenomen. Eenmaal in Nederland bleek het allemaal toch niet zo gemakkelijk te verlopen. Lana was onzindelijk en viel regelmatig uit naar andere honden. Lize heeft drie keer met ons getraind, waarin we leerden hoe we het gedrag van Lana wat konden bij sturen. Ook is ons een gentle leader aangeraden, waardoor we nu veel gemakkelijker met Lana buiten kunnen lopen en haar ook beter kunnen aanleren om op een normale manier op andere honden te reageren. Lana reageert steeds beter ten opzichte van andere honden en is gelukkig helemaal zindelijk geworden. Bedankt Lize!”

– J. Miedema, Utrecht

“Wij zijn heel blij met onze keuze om Lize Lancee in te schakelen bij de problemen met onze witte herder Frost. Frost was angstig, onzeker en opgewonden en Lize heeft ons laten zien hoe wij op een andere manier met Frost om kunnen gaan. Na twee weken hard werken waren de verbeteringen heel duidelijk te zien. We leven nu in veel meer harmonie, gezelligheid en samen fijn werken. Dank je wel Lize we hopen dat je nog veel meer gezinnen net zo blij kan maken. Wij gaan door met trainen!”

-F. Jenner, Utrecht


We hebben onze bordercollie Sem op twee jarige leeftijd uit het asiel gehaald en eigenlijk heeft hij vanaf het begin af aan problemen gehad met alleen in huis (of in de auto) blijven. In het begin maakte Sem vooral de deuren en bank kapot als we weg waren, maar na verloop van tijd begon hij ook met grote regelmaat te blaffen op de momenten dat wij niet thuis waren. Dit werd zo erg, dat de buren er last van begonnen te krijgen. We hebben besloten om een gedragstherapeut in te schakelen. We hadden Lize leren kennen op een open dag in de dierenwinkel. We hebben een consult gehad, waarbij Lize heeft uitgelegd dat er bij Sem sprake was van verlatingsangst en hoe dit is ontstaan. Aan de hand van haar advies hebben we Sem stap voor stap geleerd dat alleen zijn helemaal niets vervelends is en dat er dus geen reden is voor paniek. We zijn blij met de hulp van Lize. Ze geeft een duidelijke uitleg over het ontstaan en behandeling van het gedragsprobleem. Het heeft even wat training gekost, maar ondertussen kan Sem goed alleen zijn en kunnen wij gewoon weer het huis uit gaan, zonder ons druk te maken over Sem. Onze dank”

-Gerard Hanekamp, Arnhem

“Wij hebben een positieve ervaring met Lize. We hebben haar ingeschakeld vanwege het soms erg drukke gedrag van onze hond Pip. Lize heeft vastgesteld dat dit gedrag voortkomt uit het feit dat Pip erg gevoelig is voor prikkels. Haar diagnose sloot inderdaad goed aan op de problemen. De behandeling die zij voorstelde, heeft daarom ook zijn vruchten afgeworpen. Door te zorgen dat Pip minder geprikkeld wordt en door haar meer (verplichte) rust te geven wanneer zij wel geprikkeld is, is het gedrag van Pip zeker verbeterd. Het zal altijd iets zijn waar we op moeten blijven letten, maar door het advies van Lize weten we nu ook veel beter waar we op moeten letten en hoe we de ergste problemen kunnen voorkomen”

-L. Broede, Utrecht

“I was very pleased with the behavior consult.Lize is a consultant very professional and very attentive. She listens to the problems very carefully and find simple solutions and easy to apply.

My dog ​​had problems with fear and after two sessions of therapy she behaved in a more normal and more confident way. With simple exercises and good advice I could help my dog for better behavior.

I can only recommend to have the help of a behavioral therapy and especially with Lize”

-Veronique Regli, Utrecht